De eerste single is uit!

Na een muzikale ’stilte’ van 4 jaar verschijnt vrijdag 12 mei een nieuwe song van Ruud Houweling. 

‘I’ll Always Believe In You’ is de eerste opmaat van het op 29 september te verschijnen nieuwe album Accidental Pictures, het vervolg op Ruud Houweling’s veelgeprezen solo-debuut Erasing Mountains (2017).

Deze nieuwe song beschrijft de weerslag van een periode waarin hij door alles dat er speelde in de wereld, heel even wegdreef van zijn grote liefde ‘de muziek’, maar waarin hij altijd zal blijven geloven.

Ruud: “In Nederland hebben wij geen karakteristieke folkmuziek, zoals veel Europese landen dat wél hebben en ik streef er naar om een authentiek hedendaags singer-songwriter geluid te creëren met een ‘randje’, waar iets van de geografische oorsprong in doorklinkt.”

Wel in het Engels, want Nederlanders werken tenslotte al eeuwen internationaal en zo deed Ruud dat ook: hij mixte de plaat in Portland in de studio van de succesvolle producer Tucker Martine (Madison Cunningham, Sufjan Stevens), met Oz Fritz achter de knoppen die de mooiste platen van Tom Waits mixte. Howie Weinberg (o.a. Nirvana, Jeff Buckley, Sheryl Crow en RHCP) deed de mastering

Ruud Houweling zou je ook kunnen kennen van zijn voormalige band Cloudmachine, waarmee hij vier albums maakte die stuk voor stuk prachtige recensies kregen. Voor hun 4e album wonnen zij bij de Independent Music Awards (VS) de publieksprijs in de categorie ‘Best Alternative album van 2014’.